Wilt u weten wat Fides voor uw kind kan betekenen? Maak gerust een afspraak!

Individuele studiecoaching

Persoonlijke aandacht en de hulp van specialisten

Sommige leerlingen missen de aansluiting bij school door een specifieke oorzaak. Dit kan komen door leer- en/ of ontwikkelingsproblemen (zoals dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, Asperger), faalangst, gebrek aan motivatie, of andere oorzaken. 

Voor hen kan individuele studiecoaching uitkomst bieden. Bij Fides wordt de leerling door één van onze experts/ontwikkelingspsychologen wekelijks ondersteund, waardoor hij/ zij leert omgaan met zijn/haar specifieke situatie.

Voor elke leerling een oplossing

Ook in de deze begeleidingsvorm wordt de leerling passende leermethodieken en studievaardigheden aangeleerd. Zo leert de leerling hoe hij/ zij moet plannen, samenvatten, woordjes leren, en krijgt hij/ zij handvatten om op toetsmomenten beter te scoren. 
Deze studiecoaching is geschikt voor basisschoolleerlingen en middelbare scholieren, alsmede voor studenten van MBO’s, HBO’s en universiteiten.

 

Studiecoaching kan ook toegespitst worden op één of enkele vakken. De leerling krijgt dan handvatten om zelfstandiger en effectiever met de stof om te gaan. Er wordt bekeken welke factoren ten grondslag liggen aan de moeite die de leerling heeft met het vak. Vervolgens wordt gewerkt aan deze factoren, zodat de zelfredzaamheid kan worden vergroot en de resultaten vaak beter worden.

Wat zeggen anderen over de huiswerkbegeleiding van Fides? 
Klik hier voor ervaringen van oud-leerlingen, scholen en begeleiders.

Vraag direct een vrijblijvend gesprek aan!