BIJLES

VAKGERICHTE BEGELEIDING

Wanneer er door omstandigheden een tekort aan kennis ontstaat, of wanneer er structureel problemen wordt ondervonden bij een vak, kan vakinhoudelijke begeleiding (bijles) uitkomst bieden.

Voor sommige leerlingen gaat de klassikale uitleg net wat te snel. De uitleg van de docent sluit niet aan bij wat de leerling nodig heeft of hij/zij durft niet om extra uitleg te vragen. Andere leerlingen hebben een tekort aan kennis opgebouwd, door te weinig inzet of onvoldoende uitleg.

Onze zoon gaat er met plezier heen, heeft zelf het gevoel dat hij meer ondersteuning krijgt. Dit vergroot zijn zelfvertrouwen.

Over bijles

De bijlessen worden gegeven door gedreven en vakbekwame begeleiders met een VWO opleiding en een (bijna) afgeronde Master. Voor elke leerling wordt een plan van aanpak gemaakt waarin een leidraad wordt geschetst voor de komende periode, met helder omschreven doelen en verwachtingen van zowel de leerling als begeleider. Een gebrek aan kennis ontstaat niet zomaar bij een leerling, de vakbegeleider zal daarom, aan de hand van de lesstof, werken aan de aanpak van structurele problemen van het betreffende vak. De leerling krijgt hierdoor weer vertrouwen in eigen kunnen en leert hoe (toekomstige) problemen bij het desbetreffende vak moeten worden opgelost. De bijlessen vinden wekelijks op een vast tijdstip plaats bij dezelfde begeleider.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij reageren hier zo snel mogelijk op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt