ERVARINGEN

OUDERS & LEERLINGEN OVER FIDES STUDIEBEGELEIDING

We zijn trots op de prestaties en verbeteringen die onze leerlingen tonen na een periode bij Fides. Op deze pagina hebben we een aantal reacties en ervaringen verzameld van oud-leerlingen, ouders, begeleiders en andere instanties over hoe zij de dienstverlening van Fides hebben ervaren.

 • Onze zoon gaat er met plezier heen, heeft zelf het gevoel dat hij meer ondersteuning krijgt. Dit vergroot zijn zelfvertrouwen. Het leren leren/plannen van de vakken en de juiste begeleider voor de vakken; de stress is weg, bij iedereen.

 • Ik heb ervaren dat de begeleiding en terugkoppeling zeer zorgzaam is en dat daardoor (en door de mensen zelf natuurlijk) er een hele prettige sfeer hangt op Fides. Ga zo door!

 • Betrouwbare plek om op een rustig manier met een deskundige het huiswerk door te nemen.

 • Een belangrijke succesfactor voor studiebegeleiding is dat leerlingen duidelijk en planmatig leren werken. Het Wibautcollege gebruikt daarvoor de expertise van Fides. Het Wibautcollege wordt concreet geholpen in het maken van goede studieplanningen voor alle leerlingen. Het betreft in dit geval leerlingen van een niveau 1-2 MBO. Deze leerlingen hebben zeer veel structuur en ondersteuning nodig. Daar zijn hele goede planningen meer dan noodzakelijk voor studievoortgang en voor het grip krijgen op eigen handelen. Fides begeleidt daarnaast het team bij het implementeren van de studieplanningen, opdat alle medewerkers van het Wibautcollege werken vanuit eenzelfde stappenplan. Zo wordt de kans op succes nog groter. De samenwerking met Fides verloopt zeer prettig en de ondersteuning van Fides ervaart het Wibautcollege als professioneel en adequaat.

  Britta de Jong ROC TOP Wibaut college
 • Wat zijn wij blij met Fides! Onze zoon heeft moeite met organiseren en plannen en krijgt het niet voor elkaar om zijn huiswerkt zelf te organiseren. Met geduld en inzicht weten de medewerkers van Fides aan te sluiten bij zijn manier van denken. Zij gaan niet uit van wat hij niet kan maar maken gebruik van de talenten die hij wel heeft. Hierdoor voelt hij zich gesteund en draagt bij aan zijn motivatie. Hoe heerlijk is het om een voldane puber thuis te krijgen die tevreden is over de inspanningen die hij heeft geleverd. En na het werken op Fides is hij echt vrij. Wij hoeven er niet meer achter aan te ziten. Geen strijd meer om huiswerk thuis. Natuurlijk hopen wij dat hij op een gegeven moment zelf in staat is om zijn zaakjes te regelen maar tot die tijd is Fides een uitkomts. Wij zijn kritische ouders, voor Fides niets dan lof.

  Matthijs A.
  Matthijs A.
 • Wij hebben onze zoon van 17 in de laatste maanden voor zijn HAVO examen via Fides laten begeleiden. Ik kan niet anders zeggen dat de resultaten verbluffend zijn geweest. Hij is met een prachtige cijferlijst geslaagd met een vakkenpakket voornamelijk bestaande uit exacte vakken. Toen hij bij Fides begon waren de cijfers dalende en de motivatie ver te zoeken, maar dat is dankzij de goede begeleiding van Fides volledig omgebogen naar enthousiasme en doorzettingsvermogen. Al bij de intake ontstond er een 'klick' tussen Fides begeleiders en onze zoon (en ons als ouders). Dat was de basis waarop onze zoon iedere dag opnieuw vol vertrouwen naar Fides ging. Hij heeft geen dag gemist! Zelfs in de vakanties kreeg hij huiswerk mee dat netjes en systematisch werd afgewerkt. En met resultaat waar hij zelf trots op is. Het is even een investering dat moet gezegd, maar het was het meer dan waard. Onze zoon is inmiddels een HBO studie gestart en leert zelfstandig, iedere dag! Ook de persoonlijke betrokkenheid en nazorg zit goed in elkaar bij Fides. Goede contacten met de docenten tijdens en na de begeleiding. 

  Frank van der Sommen
 • In de vijfde klas van de middelbare school heb ik een korte tijd op Fides gezeten wat me ongelooflijk geholpen heeft. Ik heb er geleerd hoe te leren; hierdoor werd ik veel efficienter en behaalde ik betere resultaten in minder studietijd. Ik merk zelfs nu tijdens mijn werk nog dat ik methodes gebruik om dingen beter te onthouden die ik bij Fides geleerd heb.

  Emma P.
  Emma P.
 • Met veel plezier werk ik sinds een aantal jaren bij Fides als studiebegeleider. Daar werk ik samen met collega's die zich allemaal enthousiast inzitten om elke leerling boven zichzelf uit te laten stijgen. Dit geeft me de inspiratie om steeds te zoeken naar de juiste aanpak van elke leerling. De kennis die ik heb opgedaan in en na mijn studie psychologie helpen me daarbij. Het geeft me veel voldoening wanneer 'mijn' leerling succeservaringen heeft opgedaan en weer zelf thuis huiswerk kan maken.

  Sanne
  Sanne Studiecoach / psycholoog bij Fides Studiebegeleiding
 • Fides is ideaal voor leerlingen die op school (nog) niet de maximaal haalbare resultaten halen. In mijn tijd als examenleerling was het goed om iedere dag een eigen plek te hebben om geconcentreerd te kunnen werken. Door een goede planning wist ik ieder moment hoeveel tijd en (extra) inzet nodig was om goede resultaten te halen. In mijn tijd als begeleider kon ik die ervaring goed gebruiken om leerlingen te begeleiden in hun aanpak en waar nodig inhoudelijk bij te spijkeren.

  Joost V.
  Joost V.
Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij reageren hier zo snel mogelijk op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt