HUISWERKBEGELEIDING

EEN INVESTERING IN DE TOEKOMST

In de intensieve huiswerkbegeleiding leert de leerling, aan de hand van het huiswerk, zelfstandig leren en studeren. Onder het motto ‘Beter leren leren’ wordt naar behoefte gewerkt aan zelfvertrouwen, motivatie en aan studievaardigheden zoals plannen, samenvatten, woordjes leren, leren voor een toets, concentratie, opzoekvaardigheid, etc. Van de aangereikte leermethodieken en studievaardigheden zal de leerling tijdens latere schooljaren of tijdens de vervolgopleiding profiteren!

Betrouwbare plek om op een rustig manier met een deskundige het huiswerk door te nemen.

Voor wie is huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is bedoeld voor leerlingen die magere resultaten halen, voor leerlingen van wie de werkhouding verbeterd kan worden en voor leerlingen met leer- of ontwikkelingsproblematiek. De leerling werkt vijf middagen per week aan het huiswerk, onder begeleiding van ervaren studiebegeleiders. De leerlingen hebben een kundige mentor die hen begeleidt, motiveert en stimuleert om met de juiste leermethodieken betere resultaten te halen. Daarnaast krijgen de leerlingen vakinhoudelijke ondersteuning. Na 3 maanden, wanneer de Slim leren module is doorlopen, kunnen leerlingen overstappen naar 3 dagen begeleiding per week. Uiteraard gaat dit in goed overleg met ouders!

Begeleiding op maat

Voor iedere leerling wordt, aan de hand van het intakegesprek, een individueel handelingsplan samengesteld. Tijdens deze kennismaking nemen wij uitgebreid de tijd om wederzijdse verwachtingen te benoemen en te stellen. Er is veel aandacht voor het contact met ouders en, indien gewenst of nodig, met de school.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij reageren hier zo snel mogelijk op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt