Nederlands een 7.9!” jubelde Lars vorig jaar na zijn eerste toets. Lars heeft deelgenomen aan de “Boostweek” bij Fides Studiebegeleiding om zijn Nederlands bij te spijkeren. Wat een resultaat!

Lars was geen sterke leerling voor het  vak Nederlands, hij was maar net over  naar het volgende schooljaar.  En elk jaar zijn ze er weer, leerlingen die met de hakken over de sloot over zijn naar het volgende jaar. Dat is op dat moment een opluchting, maar het volgende schooljaar is extra pittig. Regelmatig blijven deze leerlingen dan ook alsnog zitten, omdat ze onvoldoende kennis en kunde in huis hebben. Dit ondervindt ook Anouk Kamperman van Fides Studiebegeleiding. “In het onderwijs bouwt de leerstof steeds voort op het geleerde in de voorgaande jaren. Nu de exameneisen voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde zijn verzwaard, mogen leerlingen maximaal voor één van deze vakken een 5 halen. Daarom wordt het nog belangrijker om op tijd in te grijpen, wanneer de basiskennis niet in orde is.” Daarbij komt dat kinderen een deel van hun op school aangeleerde  kennis en vaardigheden verliezen tijdens de zomervakantie, zo blijkt uit onderzoek én zien we dit terug in de praktijk.

Toch is er geen man overboord; met een goede voorbereiding kunnen kennishiaten worden weggenomen. Fides biedt in de laatste week van de zomervakantie een “Boostweek” aan, waarmee leerlingen hun kennis voor Nederlands, Engels of wiskunde een “boost” kunnen geven . Alle belangrijke onderwerpen, die in de voorgaande jaren aan bod zijn geweest, worden in vier ochtenden doorgenomen en geoefend. Omdat de begeleiding persoonlijk is, kan kort worden herhaald wat al goed gaat en wordt langer stilgestaan bij de stof die nog moeilijk is.

Met deze 4-daagse “boost” krijgt Fides vrijwel elke leerling op het gewenste niveau en kan hij of zij met een gerust gevoel aan het nieuwe schooljaar beginnen.

 

Het werkt dus?

Ja! Aldus Lars, vorig jaar was het kantje boord voor hem en heeft hij een “Boostweek”  gevolgd bij Fides. “Het was pittig, niet altijd leuk, maar ik kon gelijk meekomen in het nieuwe schooljaar en op sommige onderdelen liep ik al vooruit. Daardoor kon ik me weer voor 100% op de stof concentreren en was dit jaar een makkie!”

Meer informatie over de “Boostweken” Nederlands, Engels of wiskunde van Fides Studiebegeleiding? Neem contact op met Jaap Koelewijn of Anouk Kamperman via
035-5417012 of mail naar jaap@fidesstudiebegeleiding.nl. 

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij reageren hier zo snel mogelijk op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
resultaat, examen, eindsprint, weken, tentamen, leren, zitten blijven, sprinten, studiebegeleidingslim leren, cursus, slim leren cursus, leren, slimmer leren, logo