Laatst was ik op een Bunschotense basisschool om een voorlichting te geven over de rol van ouders bij het huiswerk. De driehoek van leerling, docent en ouder stond centraal; alle drie hebben een rol in het schoolproces. Er was verbazing over de veranderingen die binnen één generatie hebben plaatsgevonden. De huidige ouder is veel meer betrokken bij het schoolleven van het kind. En niet alleen ouders zijn gericht op schoolsucces voor hun kind; ook de leerlingen en scholen in Bunschoten zijn ambitieus!

Waar eerdere generaties zich nog niet zoveel bemoeiden met de schoolcarrière van hun kinderen, zien we tegenwoordig heel betrokken ouders. Ouders die hun kinderen helpen bij het huiswerk, die hun kinderen achter de broek zitten. Deze ouders zien graag dat hun kind eruit haalt wat erin zit. Een goede zaak, want betrokkenheid van ouders blijkt een grote voorspeller voor schoolsucces.

Ook veel leerlingen in Bunschoten willen er alles uit halen. Het harde werken en de doorpakcultuur is er vaak met de paplepel ingegoten. Dat is een groot voordeel: als leerlingen dat harde werken inzetten voor hun schoolcarrière, kunnen ze veel bereiken! Als ik onze Fidesleerlingen in Bunschoten vergelijk met leerlingen in andere gemeenten, dan boeken we gemiddeld sneller resultaat. Puur door mentaliteit en ambitie!

Om de driehoek compleet te maken: ook de Bunschotense scholen tonen ambitie. Ze benaderen Fides voor vragen over hoe ze huiswerk kunnen inbedden in het lesprogramma, hoe ze ouders kunnen betrekken bij de kwaliteit van het huiswerk. Of ze vragen onze hulp bij het ondersteunen van leerlingen die meer begeleiding nodig hebben. Deze scholen willen goed onderwijs bieden en benutten daarvoor expertise van externe partijen zoals Fides.

Die groeiende Bunschotense ambitie heeft geleid tot een bredere en grotere inzet van Fides. We groeiden al gauw uit ons pand! We willen graag iedere leerling helpen, en hebben onze kans gepakt om een grotere en ruimere locatie te betreden. Daardoor kunnen wij de begeleiding nog breder en professioneler organiseren. Leerlingen zijn enthousiast over de nieuwe locatie: een perfecte leeromgeving, met ruimte voor ontspanning!

Wij zijn trots op wat we hebben neergezet en dat laten we graag zien!

Bent u ook een ouder die zijn zoon of dochter gunt dat de schooltijd makkelijker gaat en dat hij of zij de potentie haalt, en bent u benieuwd of Fides daarbij kan bijdragen? Of bent u vanuit uw professie geïnteresseerd in onze diensten?

Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit voor de opening van ons nieuwe pand, op 12 november om 19.30uur. Wij vertellen graag over onze aanpak en filosofie, welke begeleiding wij zouden kunnen bieden aan uw kind. En uiteraard geven wij u advies als u uw kind thuis wil helpen bij het schoolproces en het huiswerk!

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij reageren hier zo snel mogelijk op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
verhuizen, meer vraag, toeneming, nieuwe locatie, locatie, Bunschoten, studiebegeleidingnieuws, holland, holland4als, sponsor, studiebegeleiding