Afgelopen voorjaarsvakantie heb ik doorgebracht in Frankrijk. In de Bourgogne is het in de zomermaanden al rustig, dus u kunt zich voorstellen dat het in februari compleet is uitgestorven. Maar dat was precies wat ik zocht. Even de drukte van de afgelopen maanden van me af laten glijden en wat klusjes in en om het vakantiehuis uitvoeren.

Ik had me voorgenomen om de eerste twee dagen offline te gaan, en dat was een bijzondere ervaring die ik graag met u deel, want: wat doet zo’n ‘offline’ moment nou eigenlijk met je? Of beter gezegd: wat doet het met je wanneer je altijd maar online bent? Ik was verbaasd over de hoeveelheid momenten waarop ik zonder na te denken mijn gsm er bij wilde pakken, voor een google opdracht, whatsappje of om toch even mijn mail te checken. Toen deze momenten er niet meer waren, maakte ik mijn taken vaker in een keer af, ben ik weer gaan schrijven (old school: dus met pen en papier!), maakte ik wat vaker een wandeling en heb ik soms even voor me uitgestaard.

Ik bedacht me tijdens een van deze momenten dat dit proces precies is waar we bij Fides al die jaren al sterk voor pleiten: zorg voor aandacht voor je taak, maak het in een keer helemaal af, en focus, focus, focus!

Ik ben de laatste persoon die u nu wil overtuigen om maar helemaal offline te gaan, het internet is een van de beste dingen die ons is overkomen. Maar de constante afleiding en prikkels die het oplevert zijn ook voer voor discussie: hoe gaan we daar mee om, wat doet het met ons en hoe kunnen we onze kinderen en onszelf helpen hier zo goed mogelijk mee om te gaan?

Deze en andere vragen willen we samen met u beantwoorden tijdens een interactieve workshop bij Fides over het gebruik van onze smartphone. Wij delen graag onze inzichten en die van anderen, maar zijn ook reuze benieuwd naar die van u als ouders!

Geeft u een ‘like’ en zien we u op 10 april?!

Jaap Koelewijn

 

Dinsdagavond 10 april

Fides Studiebegeleiding

Schoolstraat 53B Baarn

Aanvangstijd is 19.30 uur, vanaf 19.15 staat de koffie voor u klaar!

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij reageren hier zo snel mogelijk op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
informatieavond, informatie, avond, uren, advies, studierichting, studiebegeleiding, fides