Je eigen tiener helpen bij het huiswerk! Maar hoe?!

Bent u een ouder die zijn kind na het huiswerk maken overhoort, en als u niet tevreden bent uw kind weer naar boven stuurt om beter te leren? Of laat u het huiswerk over aan uw kind, en bemoeit u zich er niet zo mee? En bent u de ouder die via een ouderportaal altijd op de hoogte is van de recent behaalde cijfers, of wist u niet dat uw kind een paar onvoldoendes staat? Ouders willen graag dat het goed gaat met hun kinderen; thuis, maar ook op school!  Het is niet altijd makkelijk om de goede manier te vinden om je kind hierin te begeleiden; te veel nadruk leggen op huiswerk en schoolresultaten leidt vaak tot strijd en je helemaal niet bemoeien met de schooltaken van je kind, geeft soms ook niet de beste resultaten… Hoe kun je je eigen kind nu helpen bij de schooltaken? Met dit vraagstuk klopte Ruben Griffioen van Stichting de Boei aan bij Fides Studiebegeleiding.

Ouderbetrokkenheid is een belangrijke factor, als het gaat om leerprestaties van tieners. De Boei wil, in samenwerking met Fides, ouders in Bunschoten-Spakenburg helpen die zich betrokken voelen  bij de onderwijscarrière van hun kind. Veel ouders willen hun kind wel steunen bij het huiswerk en andere schooltaken, maar weten niet goed hoe. Vanuit haar jarenlange ervaring geeft Fides een workshop aan ouders die hun kind graag zelf begeleiden bij de schooltaken. Hoe fijn zou het zijn, voor veel ouders en hun kinderen, als er zonder al teveel strijd, over het huiswerk gepraat kan worden? Uw kind helpen bij het huiswerk (zonder dat u veel kennis hoeft te hebben van de schoolvakken!), en uw kind meer zelfvertrouwen en betere cijfers krijgt?

Willemijn van Woerkum van Fides Studiebegeleiding: “Ouders vragen ons regelmatig: ‘Het begeleiden van een leerling, hoe doen jullie dat toch?’ En dat is helemaal geen geheim, dat leggen we zelfs graag uit. Daarom organiseren we dinsdag 18 maart a.s. deze workshop voor ouders, waarin we uitleggen hoe je een leerling het beste kunt begeleiden bij het maken van het huiswerk. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn strategieën voor studeren en plannen, het motiveren van je kind en de (on)mogelijkheden van het puberbrein. Daarnaast biedt de bijeenkomst de kans om ervaringen uit te wisselen met andere ouders. Wij willen ouders hiermee de tools geven om hun kinderen beter te begeleiden. We geven concrete informatie over hoe een goed leerproces eruit ziet en hoe je beter kunt leren leren. Belangrijk hierbij is, dat de ouder het leerproces van zijn kind niet overneemt, maar het kind juist in zijn kracht zet!”

 

De workshop “Hoe begeleid ik mijn eigen tiener?” wordt gehouden op dinsdag 18 maart om kwart over acht en duurt 1 ½ uur inclusief koffiepauze. De avond is gratis en voor iedereen toegankelijk, voor ouders (en andere geïnteresseerden). Locatie: Op de Ree 161, De Haven (één van de zalen).Meer weten? Kijk voor meer informatie op www.fidesstudiebegeleiding.nl en www.deboeibunschoten.nl, er is een beperkt aantal plaatsen, geef je dus snel op via info@fidesstudiebegeleiding.nl !

 

Datum en aanvang: dinsdag 18 maart, 20.15 uur

Locatie: Op de Ree 161, Bunschoten, De haven (één van de zalen)

Duur: 1 ½ uur inclusief koffiepauze

Sprekers: Willemijn van Woerkum

 

De avond wordt georganiseerd door:

De Boei Bunschoten

www.deboeibunschoten.nl

Fides Studiebegeleiding

www.fidesstudiebegeleiding.nl

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij reageren hier zo snel mogelijk op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
2014, Bunschoten, locatie, fides, studiebegeleidingexamentraining, examens, examen, training, studiebegeleiding