Leer ‘slim’ leren!

We horen het ouders vaak zeggen: “Onze zoon heeft alleen moeite met wiskunde” of “onze dochter heeft geen enkel gevoel bij Nederlands”, aldus Willemijn van Woerkum van Fides Studiebegeleiding. “Echter, kennishiaten ontstaan niet zomaar”, vervolgt Willemijn. “Het ene kind heeft soms meer aanleg voor bijvoorbeeld wiskunde dan het andere, maar op het juiste niveau moet elke leerling zijn vakken kunnen behalen. Wat we vaak zien is dat leerlingen blijven vasthouden aan hun bekende leerstrategieën. Bijvoorbeeld lange samenvattingen schrijven, terwijl ze meer overzicht zouden kunnen krijgen met mindmappen. Of het heel vaak overschrijven van woordjes, terwijl deze veel effectiever in het geheugen kunnen worden verankerd.

Oh ja…

Wanneer leerlingen naar het voortgezet onderwijs gaan, beseffen ze nog niet dat “oh ja” bij het

overhoren niet meer voldoende is. Ze krijgen steeds een onvoldoende terug, maar hebben geen idee waardoor dit nu komt. Het ging al die jaren goed en nu lukt het ineens niet meer? Willemijn licht dit toe: “Het verschilt per leerweg, maar na een bepaalde periode komen opleidingen in een stroomversnelling: de leerling moet dan flexibel leermethodes kunnen toepassen en het plannen en organiseren wordt steeds belangrijker. Wanneer dit in voorgaande jaren niet is aangeleerd kan dit als een donderslag bij heldere hemel komen!”

Slim leren!

Slim Leren” is geschikt voor alle leerlingen in het voortgezet onderwijs. De cursus geeft de leerling handvatten om effectiever te ‘leren’ en te leren hoe je het beste uit jezelf naar boven kan halen. Dit maakt leren makkelijker en bovendien leuker! Wij helpen leerlingen hoe ze de hersenen optimaal gebruiken, te ontdekken welke leerstrategieën goed werken, hoe te mindmappen en te samenvatten. Wat is een goede werkhouding en wat moet ik doen bij faalangst?

In vier avonden wordt de basis gelegd van een effectief leerproces waar de leerling een leven lang profijt van heeft. Dinsdag 25 november start de cursus “slim leren” weer, de kosten voor deze cursus zijn € 149.- p.p. voor 4 avonden. Je kunt je opgeven via Bunschoten@fidesstudiebegeleiding.nl of neem voor meer informatie contact op met Willemijn via 035-541 7012.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij reageren hier zo snel mogelijk op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
slim leren, leren, slimmer, slim, studeren, studiebegeleiding, school