Zitten blijven is geen optie!

Met de eindstreep in zicht is er een belangrijke vraag voor een groot aantal leerlingen en ouders: zetten we alles op alles om nog over te kunnen gaan of doen we dit jaar over? Onderzoek laat zien dat zittenblijven voor de meeste leerlingen niet bijdraagt aan het verbeteren van de leerprestaties van leerlingen.

Willemijn van Woerkum van Fides Studiebegeleiding legt uit waarom. “Het is een onderwerp dat regelmatig terugkomt in de media, wel of niet doubleren. Steeds vaker toont onderzoek aan dat het blijven zitten geen positieve invloed heeft op de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen en geen betere leerprestaties oplevert. Zittenblijvers gaan met minder plezier naar school en doen minder hun best.”

 Ga voor die eindsprint!

Is het nog mogelijk om een heel jaar in 7 weken te redden? “Alles is mogelijk! We doen er alles aan om deze leerlingen alsnog over te laten gaan naar het volgende jaar. We werken gericht aan de stof  voor de laatste toetsen en de daarbij behorende basiskennis. De begeleiding is erg intensief, en er is veel individuele aandacht. Dit levert vaak goede resultaten op, maar nog niet de werkhouding en zelfstandigheid, die we beogen. Dus lukt het om over te gaan? Dan is het zaak dat het volgende jaar, anders wordt aangepakt dan het afgelopen jaar. Deze leerlingen begeleiden we dan ook de eerste maanden van het nieuwe schooljaar. Ze krijgen dan de middelen voor een effectief leerproces en een goede werkhouding. Een goede start van het schooljaar is het halve werk!”

Wilt u weten of het nog mogelijk is voor uw zoon of dochter om over te gaan of om in het nieuwe jaar een vliegende start te maken? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op

Stuur ons een bericht en wij reageren hier zo snel mogelijk op!

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt
examentraining, examens, examen, training, studiebegeleiding